Információs Technológia

IT BLOG

A következő évben elkezdődik a jövő?

2022. május 23. 14:01 - RottenBiller

2023-ban érkezik a járművekbe az Ultifi, a General Motors új szoftverplatformja

pexels-neil-kelly-712618.jpg

A Red Hat és a General Motors olyan partnerséget jelentett be, amely segíti a szoftveresen definiált járművek fejlesztését. A két vállalat május 10-én, a Red Hat Summit eseményen jelentette be a partnerséget.

 

A Red Hat a világ vezető vállalati nyílt forráskódú megoldásainak szállítója, amely nagy teljesítményű Linux, felhő és más technológiákat kínál, a közösség által támogatott megközelítést alkalmazva. A komplex környezetek kialakításában díjnyertes támogatási, képzési és tanácsadói szolgáltatásokkal segítenek.

 

A két vállalat együttműködése jelentős pillanat a közlekedési és technológiai iparágak konvergenciájában. Az együttműködés során a Red Hat felhőalapú, vállalati szintű nyílt forráskódú operációs rendszere felgyorsítja a General Motors járműprogramjainak fejlesztését.

 

Ultifi bevezetése mindkét vállalat számára lehetővé teszi, hogy felelősségteljesen még értékesebb funkciókat kínáljanak az ügyfeleik számára, miközben a fejlesztéshez szükséges idő a töredékére csökken.

 pexels-cottonbro-5474037.jpg

Az Ultifi a General Motors új szoftverplatformja, 2023-tól kezdődően érkezik a járművekbe. A szoftverplatform segítségével a tulajdonosok nagyobb hozzáférést kapnak a jármű összes funkciójához. Hozzáférést biztosítanak az előfizetéses szolgáltatásokhoz is.

 

"A GM-mel együttműködve a Red Hat In-Vehicle operációs rendszeren a nyílt forráskód korszakát kívánjuk az autóipari világba hozni, ami az autógyártók, az ökoszisztéma-partnerek és a fogyasztók javát szolgálja" – nyilatkozta a Red Hat vezérigazgatója.

 

A kritikus biztonsági prioritások miatt, a járművekben működő szoftverek magas szintű biztonsági védelmet és szigorú tanúsítványokat követelnek meg. A két vállalat azt a célt tűzte ki, hogy folyamatos biztonsági tanústást vezetnek be az Ultifi platformon. A Red Hat operációs rendszerének az Ultifi platformba történő integrálása lehetővé teszi a költségek csökkentését, a folyamatos biztonsági tanúsításokat, a gyorsabb fejlesztést és az új szolgáltatások, üzleti modellek bevezetését, létrehozását.

 pexels-alleksana-4226157.jpg

 

"A General Motors ma már platformgyártó vállalat, és a Red Hattal való együttműködés kritikus eleme az Ultifi szoftverfejlesztésünk előmozdításának. A vállalat nyílt forráskódú megoldások és vállalati hálózatok terén szerzett szakértelmének beépítése osztalékot fog fizetni, mivel arra törekszünk, hogy az iparág leginkább fejlesztőbarát szoftverplatformját biztosítsuk. Mivel a Red Hat operációs rendszere az Ultifi képességeinek alapvető támogatója, az innováció lehetősége korlátlanná válik." – nyilatkozta Scott Miller, a General Motors szoftveresen definiált jármű- és operációs rendszerért felelős alelnöke.

 

 pexels-matheus-bertelli-799443.jpg

 

Egy másik lehetséges fejlődési irány a kvantum-számítástechnika alkalmazása az autóiparban, amely nagymértékben növelné a járművek megfizethetőségét, miközben a környezettudatosság egy új korszakába repítené az emberiséget.

 

A kvantum-számítástechnika a Nobel-díjas Dr. Richard Feynman találmánya, amely hatalmas növekedési szintet ért el a különböző területeken. Magában foglalja az objektumok fizikai természetének szimulációját szubatomi szinten, miközben lehetővé teszi, hogy több állapotban létezzenek. Ez az adatok gyors szimulációját és feldolgozását teszi lehetővé. Jóval gyorsabban, mint a hagyományos rendszerekben.

 

Az autóiparban a kvantum-számítástechnikát arra alkalmazzák, hogy hatékony megoldásokat fejlesszenek az akkumulátortechnológiák terén. A Hyundai Motor Co. kvantum-számítástechnikai szakértőkkel együttműködve olyan akkumulátort fejlesztett ki, amely sokkal jobb képességekkel és tartóssággal rendelkezik elektromos járművekben történő alkalmazásuk esetén. Csökkenti a jármű összköltségét, miközben a fenntarthatóság felé halad.

 

A kvantum számítástechnika korlátlan potenciállal és alkalmazással rendelkezik a különböző területeken. Az autóipar számára hatalmas előrelépést jelenthet. Ez az ugrás a nagyobb értékesítés és a zöldebb környezet felé vezethet.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr3717838209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása