Információs Technológia

IT BLOG

A kanadai vállalat elérte a kvantumfölényt

2022. június 06. 13:04 - RottenBiller

Felhőszolgáltatásokon keresztül bárki használhatja a kvantumszámítógépet.

pexels-rodolfo-clix-1036936.jpg

Felhőszolgáltatásokon keresztül bárki használhatja a kvantumszámítógépet

 

Torontóban a Xanadu által fejlesztett kvantumszámítógép a Borealis nemrég elérte a vantumelsőbbséget. Június 1-jén a Nature által publikált tanulmány szerint a bozon mintavételezési feladatot, amivel demonstrálták a gép képességeit, körülbelül 50 milliószor gyorsabban oldották meg, mint a korábbi kísérletek során, amit fotonikus gépekkel végeztek el más cégek.

pexels-soumil-kumar-735911_1.jpg

A Borealis 216 kvantumbittel dolgozik. minden feladathoz személyre szabottan lehet optimalizálni a beállításait.

Ennek köszönhetően a kutatók a jövőben különböző célokra használhatják. A Xanadu lehetővé tette bárki számára a hozzáférést két platformon keresztül. A Xanadu Cloud, illetve az Amazon Braket szolgáltatásokon keresztül érhetjük el a kvantumszámítógépet.

 

 

 

 

A számítógép gyorsaságának és teljesítményének bizonyítása demonstrálására bozon mintavételezési feladattal demonrtálta a kanadai vállalat a kvantumelsőbbséget.

A gyakorlati életben a kvanumtszámítógépek a gyógyszer-, és anyagkutatási, a csillagászati, logisztikai vagy éppen pénzügyi számítási munkák elvégzésében segíthet.

A Xanadu teljesítménye egy másik képességet is bizonyított, ez pedig a programozhatóság, ami a jövőben is univerzális és sokféle célra alkalmas kvantumszámítógépek egyik legfontosabb jellemzője lehet.

pexels-dave-morgan-2643596.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr6317849655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása