Információs Technológia

IT BLOG

Zuckerberg jobban tenné, ha a Facebookot javítgatná, mintsem a nem létező valóságról álmodozna

2022. október 28. 13:54 - RottenBiller

Nagyoz zuhantak a Meta részvényei, 3,7 milliárd dolláros veszteséget termelt Zuckerberg metaverzum projektje

pexels-mentatdgt-936575.jpg

 

Nagyot zuhant a Meta részvénye szerdán, miután kiadták a harmadik negyedéves eredményről szóló jelentést. A vállalat vegyes eredményekről számolt be. A probléma az, hogy a metaverzum projekttel foglalkozó részleg több milliárd dollár veszteséget termelt.

3,7 milliárd dolláros veszteséget termelt Zuckerberg metaverzum projektje

 

 Az USA történelmének legnagyobb egynapos veszteségét jelentette, amikor februárban a vállalat 230 milliárd dollár piaci értéket veszített. Szerdán pedig 18 százalékot esetek a vállalat részvényei a kereskedés utáni órákban, a befektetők egyre inkább aggódnak a vállalat új termékével kapcsolatban.

Mark Zuckerberg a dühös befektetők türelmét kéri. A magas költségekkel, a mesterséges intelligencia piaci hatásával magyarázza a gyenge teljesítményt. „Azok, akik türelmesek és nálunk tartják a pénzüket, végül is megtalálják a számításukat” – ígérte a Facebook alapítója.

Mark Zuckerberg továbbra is hisz abban, hogy a jövőben a nagy közösségi terek a metaverzumban jönnek létre. Egyáltalán nem kizárt, hogy hosszútávon bejön Mark számítása, egyenlőre sok milliárd dollárt veszít ezen.

„A befektetők úgy érzik, hogy a cég túl sokat költ az új kísérleti programokra, és kevesebb figyelmet szentel a jól bevált pénzt hozó platformoknak” – mondta a Bloombergnek Brent Thill, a Jefferies szakértője.

„A Facebook forradalmi vállalkozás volt, amely megváltoztatta az emberek közötti kommunikációt és a marketinget. Ma már viszont egyáltalán nem olyan nagy újító, aki felforgatja az egész világot” – fogalmazta meg kétségeit Debra Aho Williamson, az Insider Intelligence elemzője a Bloombergnek.

A TikTok egyre inkább növekvő népszerűségével történő versenyben a Meta nagy összegeket fektetett a Reels nevű termékébe, amely rövid videótartamok megosztására szolgál. A szerdán megjelent jelentésből az olvasható ki, hogy a Meta túlságosan is az új vállalkozásaira koncentrált.

„A Meta ingatag lábakon áll, ami az üzlet jelenlegi állapotát illeti” - mondta. „Ahhoz, hogy visszatérjen az erősebb növekedéshez, a Metának meg kell fordítania az üzletmenetét. Jót tenne neki, ha kevésbé a metaversenyt helyezné előtérbe, és inkább az alaptevékenységét javítaná.”

 

 

 

 

 

 

 

Számítástechnika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Számítástechnika

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr3917965022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása