Információs Technológia

IT BLOG

SEO TRENDEK 2022 (6.rész)

2022. április 01. 11:41 - RottenBiller

Mesterséges intelligencia

informacios-technologia-mesterseges-intelligencia-01.jpg

A mesterséges intelligencia megváltoztatja az emberek interakcióját az online tartalmakkal. Egy intelligens algoritmus megmutatja számunkra azokat a dolgokat, amelyeket a legjobban szeretünk. Könnyebé teszi számunkra a hálózaton történő kereséseket. Az egészségügyi szolgáltatóktól a bank szektorig a mesterséges intelligenciát minden ágazat integrálja. A folyamatosan növekvő népszerűség a weboldal alapú vállalkozások számára is fontos tényező lett.

A mesterséges intelligencia automatikusan nyomon követheti weboldalunk analitikáját és jelentéseket készíthet számunkra. Segíthet a célközönség számára vonzó kulcsszavak megtalálásában. Vizsgálhatja a látogatók viselkedését amelynek felhasználásával lehetőséget teremthet arra, hogy megismerjük azokat az információkat, amelyeket felhasználva jobb szolgáltatást tudunk nyújtani.

informacios-technologia-mesterseges-intelligencia-02.jpg

Mesterséges intelligencia kezdetei

1943-ban Warren McCulloch és Walter Pitts érte el az első olyan eredményt, amit ma általánosan mesterséges intelligencia eredményként tartanak. Három forrást használtak:

  1. az alapszintű fiziológiai és az agyi neuronok működésére vonatkozó ismeretek,
  2. az ítéletkalkulus Russel és Whitehead-féle formális elemzés,
  3. Turing számításelmélete.

Egy olyan mesterséges neuront javasoltak, ahol minden neuron vagy bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotban lehet és az átkapcsolás a be állapotba akkor történik meg, amikor a neuront kell számú szomszédos neuron ingerli.

Azt feltételezték, hogy egy megfelelően kialakított háló képes lehet a tanulásra is. Donald Hebb 1949-ben egy olyan szabályt mutatott be, amely lehetővé teszi a tanulást. Ezt Hebb-tanulásnak nevezzük és a mai napig érvényes modell.

informacios-technologia-mesterseges-intelligencia-03.jpg

1951-ben a Princeton Egyetemen két végzős hallgató Marvin Minsky és Dean Edmonds építette meg az első neurális számítógépet. A PhD-bizottság szkeptikus volt a géppel kapcsolatban. Az a kérdés merült fel, hogy egy ilyen gépet, lehet-e matematikának nevezni. Neumann János, aki tagja volt a bizottságnak azt mondta, "ha ez nem is matematika most, valamikor az lesz".

1956-ban John McCarthy azokat a kutatókat hozta össze, akik az automataelméletben, a neurális hálókban és az intelligencia kutatásban érdekeltek. Két hónapos munkatalálkozón tíz résztvevő gyűlt össze. A Dartmouthban szervezett munkatalálkozó új áttöréshez nem vezetett, az eredménye az lett, hogy elfogadták a kutatási területnek kreált mesterséges intelligencia nevet.

A mesterséges intelligencia SEO TREND 2022-ben

A Google mesterséges intelligencia algoritmusa a RankBrain egyik legfontosabb SERP rangsorolási tényezőjévé válik 2022-ben. Nagyon sok szakember és vállalkozó gondolkodik azon, hogy hogyan befolyásolja a keresőoptimalizálást a RankBrain, mióta a Google bemutatta azt.

informacios-technologia-mesterseges-intelligencia-04.jpg

Hogyan lehet a tartalomstratégiát egy mesterséges intelligencia algoritmushoz igazítani?

A Google nem osztja meg a részleteket a RankBrain belső működéséről. A szakértők úgy vélik a felhasználói élmény az egyik legfontosabb rangsorolási tényező. Az átkattintási arány és a felhasználók által a weboldalon töltött idő kulcsfontosságú tényezőnek tekintik. A keresőoptimalizálás szempontjából kritikus fontosságú, hogy olyan tartalmat hozzunk létre, amelyik jól szervezett, hasznos és elbűvöli, bevonja az olvasókat.

 

GYAKORLATI SEO

1.

Értékes és jól szervezett tartalom előállításával el kell ragadni és be kell vonni az olvasókat.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr1117795069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása