Információs Technológia

IT BLOG

Weboldal készítés (12. rész)

2022. május 03. 06:32 - RottenBiller

Látogatottság mérés

pexels-lukas-669612_1.jpg

 

A weboldal készítés nem lesz teljes, ha nem rendelkezünk azzal a technológiával, hogy mérjük a weboldalunk látogatottságát. Általánosan a Google Analyitcs rendszerét használjuk weboldalunk nézettségének mérésére. Universal Analytics technológiát folyamatosan kivezeti a Google napjainkban és az Analytics 4-et vezeti be helyette.

 

Az Analytics 4 egy hatékony marketingeszköz, amely segít a weboldal készítőknek és webhely tulajdonosoknak abban, hogy jobb marketing döntéseket hozzanak meg a jövőben.

 

Az elmúlt év októberében jelentette be a Google, hogy az Analytics egyik legjelentősebb változásán megy keresztül, miközben bevezetik a Google Analytics 4-et. Természetesen ez befolyásolja a vállalkozások és szakértők működését, hiszen nagyon sokat kell tanulni, amíg megismerjük az Analytics 4-et.

 pexels-lukas-590041.jpg

Az Analytics 4 egy a korábbitól teljesen eltérő adatstruktúrát és adatgyűjtést használ. Az új modell minden felhasználói interakciót egy önálló eseményként értékel. Egy munkamenet alapú modell került bevezetésre, amely egy időkereten belül csoportosítja a felhasználói interakciókat.

 

Ezzel a változással az Analytics jobban képes lesz arra, hogy megjósolni a felhasználói viselkedést. A marketing szakemberek számára pedig azért hasznos, mert jobban tudják elvégezni a platformok közötti elemzést és az útvonalelemzést.

 pexels-lukas-590022.jpg

Az Analytics 4 adatvédelem központú. A felhasználók magánéletének növekedése egyre nehezebbé teszi a követésüket, a GA4 egy olyan előremutató megoldás, amely gépi tanulást használ a hiányzó adatok pótlására.

 

2023 július 1-től az Universal Analytics már dolgozza fel a hozzá érkező adatokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr8217822449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása