Információs Technológia

IT BLOG

Felfegyverzett robotok? A jövő elkezdődött?

2022. október 07. 17:50 - RottenBiller

 

 

A közösségi médiában látható, ahogyan a Boston Dynamics autonóm robot kutyáját a tulajdonosok fegyverekkel szeretlték fel és azzal célba lőttek. A közösségi médiában látható videók hatására a vállalat nyílt levelet fogalmazott meg, Az általános célú robotokat, nem szabad felfegyverezni címmel. 

 

pexels-alex-knight-2599244.jpg

 

 

A Fehér Ház weboldalán közzétett egy törvénytervezetet, amely a Mesterséges Intelligencia Alkotmánykiegészítése, angolul Bill of Rights-a lehet a jövőben. 

 

A Sci-Fi filmek alkotói már nagyon hosszú idő óta készítenek olyan filmeket, amelyekben a Mesterséges Intelligencia önálló tudatra kel és háborúba lép az emberiség ellen. A videók hatására a robotokba vetett bizalom megingott. 

 

 

A 2001: Ürodüsszeia című filmben, az űrhajót irányító HAL lesz a gonodsz Mesterséges Intelligencia

 

 

 

 

A Terminátor című filmben a jövőből érkezik vissza egy robot, annak érdekében, hogy az emberiség ellen vívott harcot megnyerje

 

 

 

 

Az 1999-ben bemutatott MATRIX című filmben az embereket erőforrásként használják a gépek

 

 

Fegyvert tettem a robotkutyára

Célba lövés a robot kutyára szerelt fegyverrel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr2017949164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása