Információs Technológia

IT BLOG

Webdesign trendek (5.rész)

2022. április 13. 08:04 - RottenBiller

Aszimmetrikus webes elrendezés

informacios-technologia-webdesign-trend-asszimetria.jpg

Aszimmetrikus webes elrendezés

Az aszimmetrikus webes elrendezés azért lett webdesign trend, mert az emberek belefáradtak, hogy mindig ugyanolyan elrendezésű weboldalakat látnak, amelyek ugyanazon bootstrap vagy más rácsos elrendezés szerint  épülnek fel.

A aszimmetrikus elrendezés célja, hogy személyre szabják és több dinamikát adjanak a weboldalhoz. Az egyik weboldal készítő, aki a webdesig trendeket kutatta, még egy olyan oldalt is talált, ahol az egész webhely két részre oszlik, mintha egy osztott képernyő lenne és a két oldalon különböző információk voltak egy termékről. Ez egy olyan WOW hatás, amit felhasználó egyáltalán nem vár.

2022-ben új és izgalmas lehetőségek nyílnak meg, az igazán csodálatos és lenyűgöző weboldal élmények létrehozásában, a weboldal tervezés, az ügyfelek elvárásai és a technológia egyaránt új magasságokba emelkedhet.

A weboldal készítők éveken keresztül szigorú sorrendben építették fel a weboldalak elrendezés kereteit, majd elkezdtek nyitottabb trendeket keresni és magukévá tenni.

 

A aszimmetrikus elrendezés a tervezőket a merev elrendezéstől a szabadabb és organikusabb érzés felé tolják. A nyitottabb hozzáállás lehetővé teszi azt, hogy weboldal nézői csodálkozzanak, hogy mi minden szerepelt egy webhelyen. Ezeket a tervezők felhasználhatják a harmónia megteremtésére.

A webhely és a ferde vonalak tervezésének aszimmetriája meglehetősen gyakori technika, amelyet a weboldal tervezésének modern mesterei használnak. Sok webdesigner kedvenc technikája egy uncentrikus (aszimmetrikus) egyensúly megteremtésévé vált a webhely céloldalain. Ez lehetővé teszi, hogy:

  • "újjáéleszteni" a célzott, értékesítési oldalt, kezdetben a felhasználók figyelmét a legfontosabb dolgokra összpontosítva, vizuális hangsúlyt fektetve a webhely különböző elemeire
  • a grafikus információk észlelésének megkönnyítése
  • a szabad hely hatékonyabb és jövedelmezőbb felhasználása

Annak ellenére, hogy az aszimmetria természeténél fogva disszonanciával (harmónia hiánya, eltérőség) jár, és az ilyen webhelyeket két azonos fél hiánya jellemzi, a tükröző hatás nem akadályozza meg, hogy több előnyt kapjon a tervezési aszimmetriából, mint a hiányosságokból.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr9817806927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása