Információs Technológia

IT BLOG

Weboldal készítés (7. rész)

2022. április 27. 09:12 - RottenBiller

WordPress weboldal készítése

wordpress-weboldal-keszites-1.jpg

b2/cafelog volt a WordPress elődje, amit leginkább b2 néven ismertek. Becslések alapján a b2-t 2003-ban mintegy kétezer blog használta. Michel Valdrighi kezdte el a fejlesztését, aki jelenleg a WordPress egyik fejlesztője. Első alkalommal a WordPress 2003-ban jelent meg, 2009-ben a vezető nyílt forráskódú tartalommenedzser rendszerek között tartották nyilván.

Egy új weboldal létrehozása nagyon nagy feladat. Szeretnél építeni valamit, amit az ügyfelek imádni fognak, nem szeretnéd azonban, hogy a fejlesztés több hónapig, évekig elhúzódjon. A WordPress egy olyan nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS) amelynek használatával webhelyeket, blogokat, webáruházakat építhetünk, kódolási tapasztalat nélkül.

A szoftvert bárki ingyenesen telepítheti, használhatja és módosíthatja. Blogok, szakmai portfóliók, üzleti webhelyek, e-kereskedelmi webáruházak, tagsági oldalak építéséhez egyaránt használható.

Az összes online webhely 43,3%-a WordPress-t használ.

wordpress-weboldal-keszites-3.jpg

A WordPress népszerűségének oka, talán az, hogy nyílt forráskódú. Ez azt jelenti, hogy bárki módosíthatja a forráskódot és terjesztheti a szoftvert. A népszerűség oka lehet az is, hogy könnyen használható, a kezdők számára sem jelent különösebb erőfeszítést megtanulni. Nem technikai beállítottságú embereknek készült. A felhasználói felülete barátságos. SEO-barát, támogatja az összes médiatípust, tehát szöveget, képet és videókat is közzé tudunk tenni a segítségével, továbbá biztonságos és szabadon használható.

A WordPress könnyen bővíthető. Abban az esetben is, hogy ha a weboldal tulajdonos nem fejlesztő, könnyen módosíthatja és bővítheti WordPress webhelyét. A témák vagy sablonok, elsősorban a weboldal kinézetét változtatják meg. A Pluginek vagy bővítmények pedig a weboldal működését változtatják meg. A bővítmény lehet egy egyszerű kapcsolatfelvételi űrlap, de lehet egy teljes webáruház létrehozására alkalmas, nagy bővítmény is.

Ha a WordPress-t tudjuk használni, akkor rengeteg pénzt takaríthatunk meg, képesek vagyunk elkészíteni a saját weboldalunkat. A WordPress weboldal készítés lehetővé teszi, hogy kövessük a trendeket és folyamatosan új dolgokat helyezzünk el a weboldalunkon, programozói segítség nélkül.

WordPress weboldal készítése

wordpress-weboldal-keszites-2.jpg

1.
Választanunk kell magunknak egy webhosting szolgáltatást

2.
A webhelyhez domain nevet kell regisztrálnunk

3.
Telepítenünk kell a WordPres-t

4.
Választanunk kell egy WordPress témát

5.
Létre kell hoznunk az első oldalunkat

6.
Telepítenünk kell a pluginokat

7.
Nem szabad megfeledkeznünk a weboldalunk népszerűsítéséről sem

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr3217817617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása