Információs Technológia

IT BLOG

Új keresőmotor érkezik?

2022. június 04. 12:34 - RottenBiller

Az Apple elindítja saját keresőjét? Képes lesz versenyezni a Google és a Microsoft Bing keresővel?

pexels-freeboilergrants-7119258.jpg

Robert Scoble Twitter üzenetéből tudjuk, hogy mi az amit várhatunk a jövő héten. Június 6-10 között kerül megrendezésre az Apple WWDC (World Wide Developer Conference). Robert azt mondja, hogy ezen az eseményen egy csomó új dolgot bejelentenek és egy új keresőmotor is érkezik.

Nyolc évvel ezelőtt az Apple már mutatott arra vonatkozó jeleket, hogy foglalkozik a webes kereséssel, az Apple Spider - Applebot 2014-ben jelent meg. A következő évben, 215-ben az Apple felsorolta saját keresési rangsorolási tényezőit továbbá bemutatta az AppleBot adatait.

"Ó, és egy új keresőmotor is érkezik. Vajon Siri végre "okos lesz"? Hmmm."

 

 

Ezt a szöveget tette közzé Robert Scoble a Twitteren. A nagy kérdés ezzel kapcsolatban, hogy mit jelenthet jelen pillanatban, hol tart az Apple a kereső fejlesztésében? Ez csak annyit jelent, hogy Siri ügyesebben fog válaszolni a kérdéseinkre, vagy az Apple nagyobb lépéseket tesz és újraindexeli az internetet?

Ebben az esetben az Apple versenyezhet a Google vagy a Microsoft keresőjével a Bing-el? És abban az esetben, hogy ha igen, az Apple képes lesz helyt állni ebben a versenyben?

A nemzetközi hírek szerint a Google az elmúlt évben, 2021-ben 15 milliárd dollárt fizetett az Apple-nek, annak érdekében, hogy az Apple Safari alapértelmezett keresője legyen, ezzel pedig befolyást szerezhetett a Google, hogy irányítsa az Apple Search-et.

 

 

A nemzetközi IT bloggerek az új keresőmotor lehetőségét várják június 6 és 10 között. "Az Apple várhatóan a WWDC 2022-en, 6/8-án egy *új keresőmotort* fog ugratni a Sirivel összekötve a WWDC 2022-en."  Kíváncsian figyeljük, hogy június folyamán elindul-e az Apple keresője. Az általános várakozások új Mac gépeket és az iOS 16 operációs rendszer várják. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr1017848257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása