Információs Technológia

IT BLOG

Új rosszindulatú program lophatja el az adatait, hallgathatja le

2022. október 09. 12:58 - RottenBiller

pexels-cdc-3992933.jpg

Új rosszindulatú program lophatja el az adatait, hallgathatja le

 

Egy új Android-kémprogram a RatMilad a mobileszközöket célozza meg. Az áldozatok adatait lophatja el és kémkedhet ellenük. A Zimperium mobilbiztonsági vállalat fedezte fel a rosszindulatú programot. Figyelmeztetett, hogy számítógépes kémkedésre, zsarolásra és az áldozatok beszélgetéseinek lehallgatására lehet használni a rosszindulatú programot.

"A többi mobil kémprogramhoz hasonlóan, amelyeket láttunk, az ezekről az eszközökről ellopott adatokat fel lehet használni a vállalati magánrendszerek elérésére, az áldozat zsarolására és még sok másra" - figyelmeztetett a Zimperium jelentése.

 

 

 

 

"A rosszindulatú szereplők ezután jegyzeteket készíthetnek az áldozatról, letölthetik az ellopott anyagokat, és hírszerzési információkat gyűjthetnek más aljas gyakorlatokhoz."

 

 

pexels-kemal-hayit-6474435.jpg

 

 

A trójai faló hamis Androidos alkalmazásokon keresztül terjed

 

A rosszindulatú programot hamis alkalmazáson keresztül terjesztik. A hamis alkalmazást a Telegramon keresztül és más közösségi médián terjesztik, mivel sem a Google, sem az Apple nem engedi be Áruházába.

 

 

VÉDEKEZZEN A TRÓJAI FALOVAK ÉS A KÉMPROGRAMOK ELLEN! 

 

 

A RatMilad program fájlműveleteket hajthat végre. Fájlokat tölthet fel és fájlokat lophat. Módosíthatja a telepített alkalmazások engedélyeit és az eszköz mikrofonjának segítségével hangfelvételeket készíthet akár beszélgetés közben, akár lehallgatóként rögzítheti azt, hogy mi történik a szobában.

 

"Az olyan kémprogramokat, mint a RatMilad, úgy tervezték, hogy csendben fussanak a háttérben, és folyamatosan kémkedjenek áldozatai után anélkül, hogy gyanút keltenének" - magyarázza Zimperium jelentése.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr6617950278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása