Információs Technológia

IT BLOG

Holnap lezárul egy korszak

2022. június 14. 11:42 - RottenBiller

Vége az Internet Explorernek

letoltes.png

Június 15-én a Microsoft megszünteti az Internet Explorer 11 támgatását. AZ Internet Explorert eltávolítják a Windows 10 legtöbb verziójából.

A nyugdíjba vonulás által nem érintett termékek közé tartozik az IE mód az Edge-ben; IE 11 asztal Windows 8.1, Windows 7 (bővített biztonsági frissítésekkel), Windows Server LTSC (minden verzió), Windows Server 2022, Windows 10 ügyfél LTSC (minden verzió), Windows 10 IoT LTSC (minden verzió). Az IE 11 asztali alkalmazás nem érhető el Windows 11 rendszeren, mivel az Edge a Windows 11 alapértelmezett böngészője.

Az Edge IE módját legalább 2029-ig támogatják majd, így a webfejlesztőknek 8 évük lesz arra, hogy a régi alkalmazásokat modernizálják. Majd végül megszüntessék az IE-t.

letoltes.png

 

A Microsoft 1995-ben mutatta be az IE legelső verzióját a Windows 95 mellett. 2013 októberében vezette be az IE 11-et. A Microsoft 2015-ben kezdte el kötegelni az Edge-et a Windows 10 rendszerrel.

Az Internet Explorer asztali alkalmazást fokozatosan átirányítják a Microsoft Edge-be. A Microsoft elkötelezte magát, hogy egy évvel az IE mód kivezetése előtt, egyéves felmondási időt biztosít. A szakértők szerint az IE 11 támogatás nem hosszabodik meg a megadott dátumon túl.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr3617857517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása