Információs Technológia

IT BLOG

Mesterséges intelligencia által vezérelt rendszert telepítettek Izraelben

2022. június 02. 12:14 - RottenBiller

Duplán jól járt Izrael az új találmánnyal

pexels-cottonbro-4033852.jpg

Kétszeresen is jól jár Izrael azzal, hogy az Xfloat egy víztározóra telepítette napelemrendszerét. A szakemberek úgy gondolják, hogy 2026-ban átlép egy bizonyos határt a globális felmelegedés. Néhány éven belül elérhetjük a 1,5 Celsius-fokos változást. A tiszta energiára történő átállást és a fenntartható gazdaságra történő átállás soha ennyire nem volt még sürgető, mint most.

A napelem jelentheti az egyik megoldást, azonban ez sem old meg minden problémát. Izraelben nagyjából ötven négyzetkilométernyi terület hiányzik ahhoz, hogy 2030-ra az energia 30 százalékát meghaladó megújuló forrásból biztosítsák az ország energiaellátását.

Az Xfloat nevű vállalat azonban egy új megoldással állt elő. Vízen lebegő napelemparkot telepített. A rendszert a cég úgy alkotta meg, hogy a víz felszínén lebegő konzolokon állnak a napelemek. Az egész rendszert mesterséges intelligencia vezérli, ami lehetővé teszi a panelek számára azt, hogy folyamatosan kövessék a nap állását. Ennek köszönhetően a legjobb szögből kapják a beeső sugarakat.

Egy ilyen rendszer telepítése nem olcsó azonban az eredmény nem csak az, hogy Izrael extra területekhez jut, de még a víz párolgása is kisebb lesz. Így Izrael ennek a találmánynak köszönhetően kétszeresen is jól járt.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr9317846639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása