Információs Technológia

IT BLOG

Milyen lesz a 6G?

2022. szeptember 03. 11:52 - RottenBiller

6g.jpg

 

Jelenleg fejlesztés alatt áll a 6G a hatodik generációs technológia. A 6G az 5G tervezett utódja. Az elképzelések szerint lényegesen gyorsabb lesz. Ugyanúgy, mint a korábbi technológiák a 6G is nagy valószínűséggel szélessávú mobilhálózat lesz.

Számos vállalat, többek között a Nokia, az Ericson, a Huawei, a Samsung, az LG, az Apple, a Xiaomi, és olyan kutatóintézetek, mint a Technológiai Innovációs Intézet, illetve országok, mint Kína, India, Japán, érdeklődést mutatnak a 6G hálózatok iránt.

A 6G hálóztok nagy valószínűséggel támogatják majd az olyan technológiákat, mint a virtuális és a kiterjesztett valóság, a dolgok internetét, várhatóan rugalmas, decentralizált üzleti modelleket fognak alkalmazni.

Jelenleg nincsen általánosan elfogadott kormányzati vagy nem kormányzati szabvány arra vonatkozóan, hogy milyen lesz a 6G technológia.

A tudományos publikációk a 6G-vel kapcsolatban olyan koncepciókat fogalmaznak meg, amelyek majd szerepelhetnek ebben az új technológiában. Természetesen folyamatosan jelent van ezek között a koncepciók között a Mesterséges Intelligencia.

A Nature Electrnics a 6G kutatásához emberközpontú keretet javasolt, olyat, amelyben kiemelkedő figyelmet biztosítanak a biztonságra, az adatvédelemre:

„Azt javasoljuk, hogy az emberközpontú mobilkommunikáció továbbra is a 6G legfontosabb alkalmazása lesz, és a 6G hálózatnak emberközpontúnak kell lennie. Ezért a magas biztonságnak, a titoktartásnak és a magánéletnek a 6G kulcsfontosságú jellemzőinek kell lenniük, és a vezeték nélküli kutatói közösségnek különös figyelmet kell fordítania rájuk.”

Egy 2021-ben megjelent könyv átfogó képet nyújt azokról a gondolatokról, amelyek a 6G kutatás során jelen pillanatban felmerültek:

„A technológiák és szolgáltatások mellett a mobilkommunikációs hálózatok üzleti modelljei is fejlődnek, és az elkövetkező években is gyorsan fognak fejlődni. A folyamatos vezetékes-mobil hálózati konvergencia és az IKT-konvergencia miatt a jövőbeli kommunikáció szorosan integrálva lesz a vállalati alkalmazásokba.

Az 5G-s kampuszhálózatok globális térnyerését csak az 5G vállalati hálózatépítés, valamint az új üzleti modellek és ökoszisztémák megjelenése felé vezető kezdetnek kell tekinteni. Ez kérdéseket vet fel a nemzetközi szabványok szerepével és a nyílt szoftverhalmok térnyerésével kapcsolatban is, amelyek kikövezik az utat egy új távközlési ökoszisztéma felé, amelyben a különböző fejlesztők és szolgáltatók virtualizált hálózati funkciói dinamikusan, biztonságos, megbízható és energiahatékony módon irányíthatók és integrálhatók.”

Te is várod már a 6G technológiát?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr5917922981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása