Információs Technológia

IT BLOG

Webdesign trendek (6.rész)

2022. április 14. 08:31 - RottenBiller

Minimalizmus

informacios-technologia-webdesign-minimalizmus-1.jpg

Minimalizmus

Soha nem kapsz második esélyt arra, hogy első benyomást kelts! Ismerős a régi mondás? A vállalkozások számára a webhelyük ugyanolyan fontos, mint egy első találkozás. A weboldal tükrözi a vállalatot, a 2022-es év legjobb weboldal trendjei közül ma a tiszta minimalizmust vizsgáljuk meg. A minimalista stílus fő célja a designban a funkcionalitás, a kényelem, az esztétika.

Manapság a felhasználók nagyon sok időt töltenek el a interneten ezért rendkívül fontossá vált a gyorsan és egyszerűen fogadható tartalom. A díszítőelemek zavaróak és bosszantóak. A zavaró tényezők elkerülése érdekében 2022-ben a weboldal készítők minimalista oldalmodellekre koncentrálnak.

A minimalizmus felsorolható a webdesign trendek 2022-es listáján, annak ellenére, hogy a minimalizmus egyáltalán nem egy új trend. Sok fehér térre kell gondolnunk, ha minimalista stílust szeretnénk alkotni, például az Apple által képviselt megjelenésre! 2022-ben a szakemberek úgy gondolják, hogy a webdeisgnerek színes minimalizmussal fognak kísérletezni, hiszen egyáltalán nem szükséges, hogy minimalizmus fehér legyen.

informacios-technologia-webdesign-minimalizmus-3.jpg

Ha a helyszín minimalizmusára gondolunk, nagy szabad terület jelenik meg, mindenféle felesleges elem nélkül. A felhasználó tekintetét szabályozhatjuk, az intelligensen elhelyezett tárgyak segítségével és elvezethetjük a lényeghez.

A minimalista stílus azért is kerül újra fókuszba, mert az okostelefonok, a táblagépek és az okosórák nem teszik lehetővé, a tervezési megoldások teljes skálájának felvonultatását. A reszponzív megközelítés igényli a minimalizmusban történő gondolkodást a weboldal készítés során.

Egyre több weboldal csak néhány gombbal rendelkezik. Egy céloldallal, amelyben csak görgetni kell az oldalt. Minél kevesebb navigációs kérdésre kell a felhasználónak figyelnie, annál hasznosabb időt tud a weboldalon eltölteni.

 

A minimalizmus azt jelenti, hogy a kevesebb több!

 

A webdesign minimalizmusa tiszta és zavartalan. Könnyen olvasható. Jól szervezett. A minimalizmus pozitívabb felhasználói élményt nyújt a látogatóknak. A divattól, az életmódon át egészen a webdesignig megfigyelhetjük a minimalizmus újjáéledését, ami azt jelenti, hogy a legjobb minőségi szükségleteket tartalmazza és semmi olyat nem tartalmaz, amire nincsen szükség.

 informacios-technologia-webdesign-minimalizmus-2.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr9917807803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása