Információs Technológia

IT BLOG

A felhőalapú számítástechnika megváltoztatja a webalkalmazásokat?

2022. június 01. 10:29 - RottenBiller

Skálázhatóság, költséghatékonyság, nincsenek földrajzi korlátok

pexels-aleksandar-pasaric-325185.jpg

A felhőalapú számítástechnika megváltoztatja a webalkalmazásokat?

 

Az Amerikai Egyesült Államokban végzett felmérés szerint a válaszadók 54%-a szerint soha nem használt még felhőtechnológiát. Igazából az internethasználók 95%-a használja a felhőtechnológiát, mégpedig úgy, hogy nem is tud róla.

 

Amikor online videót tekint meg. Amikor online játékot játszik. Amikor zenét tölt le. Amikor a leveleit megtekinti a Gmailben, amikor a Facebook-ba jelentkezik be.

 

Egyre több olyan programot használunk, amelynek nagy erőforrásokra, így erősebb hardverekre van szükségük, több adatot használnak és ezeket az adatokat valahol meg kell őrizni. Nagy számítási teljesítmény, nagy lemezterület. A hatalmas tárolók adatközpontokban koncentrálódnak, a modern szoftver- és kommunikációs csatornák pedig ma már lehetővé teszik azt is, hogy a különböző kontinenseken működő szerverek, egy egészként működjenek.

 pexels-pixabay-207489.jpg

A virtuális eszközök a számítási teljesítmény bármilyen mértékű megosztását is lehetővé teszik az egyes felhasználók között, ennek köszönhetően az egyedi webfejlesztés, a felhőalapú számítástechnikai megoldások integrálására összpontosít.

 

A felhőalapú eszközök előnyei között szerepel, hogy a fejlesztők ezeknek a technológiáknak köszönhetően nagyobb piaci részesedést szerezhetnek. A felhőalapú számítástechnika előnyei, amelyek a webes fejlesztés drámai fejlődését teszik lehetővé:

 

Skálázhatóság – ha az alkalmazás a jövőben skálázható, akkor egyszerre több ügyfelet is képes kezelni;

Költséghatékonyság – a felhőmegoldások lehetővé teszik a helyi vagy távoli adatközpontok üzembe helyezésének megszüntetését;

Lehetőség bármely szolgáltatási modell kiválasztására – szabadon eldöntheti, hogy saaS, IaaS vagy PaaS alapon telepíti-e az alkalmazást;

Nincsenek földrajzi korlátok – a felhőalapú megoldások használatával ellentétben az alkalmazás bizonyos földrajzi helymeghatározásra korlátozódik. A felhőmegoldások lehetővé teszik, hogy a világ bármely közönségét elérje.

 

Szerinted? A felhőalapú számítástechnika megváltoztatja a webalkalmazásokat?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr8317845601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása