Információs Technológia

IT BLOG

Weboldal készítés (9. rész)

2022. április 29. 06:19 - RottenBiller

Biztonság

weboldal-keszites-biztonsag.jpg

A weboldal biztonságával kapcsolatban az első és legfontosabb dolog, hogy teljesen mindegy, hogy egyedi rendszert vagy CMS rendszert használunk. Minden megoldásnál lesz egy kockázati tényező. Abban az esetben, hogy ha száz százalékos biztonsággal szeretnénk a weboldalunkat üzemeltetni, akkor azt csak úgy tudjuk megtenni, hogy ha weboldalunkat offline tartjuk. A biztonság kérdésében a legfontosabb tudnivaló, hogy minden esetben lesz biztonsági kockázat, a weboldal tulajdonosának a kockázat kezelésének felelősségét kell felvállalnia.

Egy felmérés során az internetezők 20%-a azt mondta, hogy már hozott létre weboldalt, 48%-a pedig arról nyilatkozott, hogy a jövőben tervezi a weboldal készítés megvalósítását. Az emberek több weboldalt és alkalmazást hoznak létre, mint valaha. A felmérés 2000 amerikai megkérdezésével készült, de a megkérdezettek majdnem fele (48%) azt tervezi, hogy a jövőben létrehoz egy weboldalt.

A Google programmenedzsere úgy nyilatkozott, hogy minden weboldal készítőnek felelőssége van az internet biztonságának megőrzése terén. Ez azt jelenti, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a weboldal ne veszélyeztesse a látogatóinak biztonságát. Egyre több ember készít weboldalt, de a többségük jelentős tudáshiánnyal rendelkezik az online biztonság területén. A felmérésben a válaszadók 70%-a még az erre vonatkozó kérdést is tévesen azonosította. A biztonsággal kapcsolatos kérdést úgy értelmezte, hogy milyennek kell lennie egy biztonságos URL-nek.

weboldal-keszites-biztonsag-ii.jpg

Az Amerikai Egyesült Államokban minden 39. másodpercben történik egy hackertámadás, amely érinti minden harmadik amerikai életét. Meg kell védenie a weboldalát, ami azt jelenti, hogy védelmet kell biztosítania a hibák és a hackerek támadásaival szemben.

Egy 2014-ben készült tanulmány megállapította, hogy az alkalmazottak gyakran nem tekintik magukat a szervezet információbiztonsági erőfeszítéseinek részeként, és gyakran olyan intézkedéseket hoznak, amelyek akadályozzák a szervezeti változásokat.

A riport feltárta, hogy a biztonsági incidensek 30%-a egy vállalaton belüli belső szereplőt érintett. A kutatások azt mutatják, hogy az információbiztonsági kultúrát folyamatosan fejleszteni kell.

Az "Információbiztonsági kultúra az elemzéstől a változásig" című könyvben a szerző megjegyezte: "Ez egy soha véget nem érő folyamat, az értékelés, a változás vagy karbantartás ciklusa." Az információbiztonsági kultúra kezeléséhez öt lépést kell tenni: előzetes értékelés, stratégiai tervezés, operatív tervezés, végrehajtás és utólagos értékelés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr8617819415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása