Információs Technológia

IT BLOG

Weboldal készítés (8. rész)

2022. április 28. 06:43 - RottenBiller

Webdesign

weboldal-keszites-webdesign.jpg

A felhasználói folyamat az az út, amelyen a látogató navigálni fog a webhelyen. A weboldal készítés nem az egyes oldalak gyűjteményének létrehozásáról szól, sokkal inkább áramlások alkotásáról. Az elérési út olyan lépések sorozata, amelyeket a látogató a belépési ponttól a kívánt konkrét művelet felé haladva megtesz. Ne gondoljunk hosszú és bonyolult útvonalra. Sokkal inkább, az előző pontokban megfogalmazott célokra, amelyet a belépési ponttól nagyon hamar el kell érnie. A legjobb, ha egy lépésben meg tudja tenni.

Amikor ez az elérés megvalósul, akkor konverzióról beszélünk. A weboldal látogatottságának kérdése, hogy mennyi felhasználó érkezik meg a weboldalra és a megérkezett felhasználóknak mennyi százaléka teljesítette a konverziós célt. A cél lehet egy termék megvásárlása, a hírlevélre történő feliratkozás, illetve bármi, amit célként határozunk meg. Az úgynevezett felhívások, amelyekkel a látogatót a konverzió célja felé tereljük a CALL TO ACTION.

 

weboldal-keszites-webdesign-ii.jpg

 

A webdesign nem más, mint a weboldal vizuális megjelenésének és hangulatának megteremtése. A webdesign magában foglalja a felhasználói élmény gondolatát is, amely utal arra, hogy nem csak arról szól a webdesign, hogy a webhelyünk milyen jól néz ki. A felhasználó élmény azt is jelenti, hogy az oldalunkat könnyű használni, az információkat könnyű megtalálni, a fontos linkek és gombok, a CALL TO ACTION intenzív és jól funkcionáló elemek.

A megjelenés magában foglalja a színek, a betűtípusok, a képek, videók és az írott tartalmak megjelenítését is. Az olyan vizuális elemek, mint például az elrendezés, a navigáció, a reszponziv megjelenés a web sajátja. A webdesign korai fázisa után, ma már olyan iparágakat és új szakmákat teremtett, mint az UI - felhasználói felület tervező, illetve UX - felhasználó élmény tervező. A webdesign gyorsan fejlődik, a legújabb webdesign trendeket érdemes folyamatosan nyomon követni, azonban szem előtt kell tartani azt is, hogy egy webdesign trend, csak azért mert népszerű, egyáltalán nem biztos, hogy szükségszerű az ön weboldal készítési folyamatába.

 

Webdesign trendek 2022 - sötét témák

A webhely kiváló megjelenésének biztosítása céljából a webdesign trendeket minden évben frissítik. A webdesign nem más mint egy olyan oldalelrendezési mód, amely a legtöbb eredetiséget és egyediséget mutatja más oldalakhoz képest. Nemcsak esztétikai, de funkcionális vonzerejét is növelheti oldalunknak a professzionálisan kialakított megjelenés.

 

Betűtípusok

A FONT szó a francia fonte szóból ered, amelynek a jelentése: olvadt, a hajdani nyomdászok ólomból öntött betűsorozatára utal. Ma a font szó egy adott betűtípust jelent. A betűtípusoknak hatalmas szerepük van a weboldal általános vizuális vonzerejének megteremtésében, ezért fontos, hogy a weboldalkészítő megfelelően alkalmazza.

 

Egyedi görgetés

Az általános ismeretek szerint a görgetés mindig felülről lefele történt. A technológia és a fejlődés hatására több vállalat egyéni görgetési lehetőségeket kezdett használni. A vízszintes görgetés segítségével az információkat kényelmesen megtekinthetjük telefonon vagy táblagépeken is. Katalógusokhoz, portfóloókhoz, online galériákhoz tökéletes megoldás a vízszintes görgetés.

 

Beágyazott videók

A gyorsan változó technikai világunkban létfontosságú, hogy naprakészek legyünk a legújabb webdesign trendekkel. Weboldal készítés során fontos arra törekednünk, hogy webhelyünk érdekes és vonzó legyen. A weboldal látogatók nem csak azt figyelik, amit Ön elmond a weboldalán keresztül, de fontosak az olyan részletek is, mint a weboldal betöltődési ideje, a mobil kijelzőkön történő megjelenés minősége. A vállalkozásoknak most minden korábbinál találékonyabbnak kell lenniük, hogy a kíváncsi látogatók figyelmét megragadják és ügyfelekké alakítsák őket.

 

Aszimmetrikus webes elrendezés

Az aszimmetrikus webes elrendezés azért lett webdesign trend, mert az emberek belefáradtak, hogy mindig ugyanolyan elrendezésű weboldalakat látnak, amelyek ugyanazon bootstrap vagy más rácsos elrendezés szerint épülnek fel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr2217818457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása