Információs Technológia

IT BLOG

Elkezdődött a WWDC 2022

2022. június 07. 10:13 - RottenBiller

Az Apple bemutatta az új M2 szilícium chipet

pexels-armand-valendez-544295.jpg

 

Az Apple adott otthont a WWDC 2022 éves fejlesztői konferencia nyitóelőadásának. A technológiai óriás számos új szoftverfrissítést mutatott be. Továbbá a MacBook vonal legújabb hardverfunkcióit és a szilícium chip egyik legújabb változatát. Az Apple új operációs rendszert, szilíciumot és laptopot mutatott be. Továbbá a CarPlay és a SharePlay platformok frissítéseit. Az új funkciók egy része már elérhető, más frissítések ebben az évben válnak azzá.

A MacBook Air és a Pro laptop modellek a mai naptól megvásárolhatóak. Az Apple négy új órát mutatott be, a nevük: az Astronomy, a Lunar, a Play Time és a Metropolitan. A Lunar igazodik a kínai és a zsidó és más naptárakhoz is, hogy minél szélesebb körben használható legyen. Az iOS 16 telefonok mindegyikén elérhető lesz a fitnesz alkalmazás, hogy a sport szerelmesei a telefonon is nyomon követhessék a fitnesz céljaik megvalósulását, így ehhez már nem kell Apple Watch.

 

 

 

 

Teljesen új zárolási képernyő érkezik, amely testreszabható különböző stílusokkal, színszűrőkkel, betűtípusokkal és írólapokkal. A legtöbb e-kereskedelmi platformon elérhető lesz az Apple Pay halasztott, megosztott fizetési rendszere. Ennek köszönhetően a vásárlást követően a fizetést az alkalmazás négy egyenlő kifizetésre osztja fel, kamat nélkül, hat hét alatt lehet fizetni a segítségével.

Az Apple bejelentette a Safety Check-et is, egy új adatvédelmi beállítást, amely vészhelyzet esetén felülvizsgálja és gyorsan visszavonja a jelszavakat és a helymegosztást. A felhasználók teljes mértékben ellenőrizhetik adatvédelmi és megosztási beállításaikat.

Új Chip az M2 Chip

 

A következő generációs chipet, az M2-t az Apple rendezvényén jelentették be. Az energiatakarékos teljesítménytechnológiát és az egységes memória architektúrát használó M2 chip 20 milliárd tranzisztort használ, hogy másodpercenként 100 GB egységes memóriát küldjön - ami 50% -os növekedést jelent az M1 chiphez képest. Négy nagy teljesítményű maggal és négy nagy hatékonyságú maggal büszkélkedhet, amelyek 1,9-szer nagyobb teljesítményt nyújtanak. Emellett egy 10 magos GPU-t is használ, amely akár 25%-kal nagyobb teljesítményt és 35%-kal nagyobb teljesítményt nyújt, mint az M1 chip. Ez a GPU akár 20%-kal is csökkentheti az energiafelhasználást.

Az Apple szilícium következő generációja, amit kifejezetten Mac számítógépekhez terveztek. Az Apple 2020 óta tervezi saját ARM-alapú szilíciumot, amikor eltávolodott az Inteltől. David Gewirtz így nyilatkozott: "Azáltal, hogy megszünteti az Intel innovációs csapataira való támaszkodását, az Apple képes a saját prioritásainak megfelelően tervezni. Az eredmény nyilvánvaló."

Az új MacBook Air az új M2 chip egyik debütáló platformjaként is értelmezhető. Az új Apple gép azt ígérei, hogy 8-magos CPU és a 10 magos GPU 18%-kal jobb teljesítményt nyújt majd annál, mint a korábbi M1-es elődje képes volt. A továbbfejlesztést úgy tervezték, hogy a lehető legenergiatakarékosabb legyen és a teljesítményjavulás ellenére ugyanolyan akkumulátor élettartamot biztosítson. A készülék videolejátszási képességét a vállalat 18 órában rögzíti.

 pexels-zhang-kaiyv-1237103.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr7417850295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása