Információs Technológia

IT BLOG

Weboldal készítés (4. rész)

2022. április 24. 09:54 - RottenBiller

Domain név és megfelelő tárhely kiválasztása

weboldal készítés, domain, tárhely

A weboldal készítés negyedik lépéseként kiválasztjuk a domain nevünket és döntést hozunk azzal kapcsolatban, hogy milyen tárhelyen szeretnénk elhelyezni weboldalunkat. A honlapkészítés témakörében eddig az első részben meghatároztuk, hogy mi legyen a weboldalunk célja, majd második lépésben azonosítottuk a célközönségünket, harmadik lépésben meghatároztuk egyedi értékesítési ajánlatunkat. Most az első lépést tesszük meg, azon az úton, hogy weboldalunk a jövőben fizikai formát ölthessen.

A domain név valójában a webhely neve. A név megvásárlása egy egyszerű folyamat, a nehezebb megtalálni azt a kifejezést, amely a lehető legjobb lesz számunkra. A domain név egy vagy több IP címet helyettesit. Nagyon nehéz lenne megjegyezni a 104.109.178.94 IP címet, ha fel szeretnénk keresni, helyette a whitehouse.org domain nevet kell a böngésző címsorába írnunk, ha fel szeretnénk keresni az oldalt.

Általánosságban elmondható, hogy fülbemászó és könnyen megjegyezhető domain névre van szükségünk, fontos, a keresőoptimalizálás, SEO szempontjából is a döntésünk. A legjobban akkor járunk el, hogy ha a választásunk előtt kutatást végzünk, annak érdekében, hogy a vállalkozásunk szempontjából releváns és keresett formát válasszunk. Ha jól választasz domain nevet, akkor az SEO szempontból már egy fél siker. A domain név választásán túl, a megfelelő tárhely kiválasztása is döntést igényel.

Megosztott tárhely

A megosztott tárhelyek lehetővé teszik, hogy több weboldal ugyanazt a szerver erőforrást használja fel. Ennek az előnye, hogy megfizethetővé válik a weboldal üzemeltetés bárki számára, hiszen nagy mértékben csökkenti az üzemeltetés költségét. Kis webhelyek, blogok, számára lehet jó választás.

VPS tárhely

A Virtual Private Server tárhelyek még mindig megosztott tárhelykörnyezetben kerülnek elhelyezésre, azonban rugalmas erőforrások állnak rendelkezésre a nagy forgalom csúcsainak kezelésére. A megosztott tárhely alacsony költségét a dedikált erőforrások rugalmasságával vegyíti.

WordPress tárhely

Egy speciális szolgáltatás, amelyet kifejezetten WordPress oldalak készítéséhez használhatunk. A szolgáltató gondoskodik a webhely frissítéséről, biztonsági mentéséről és gyorsítótárazásáról. Használatával lehetővé válik, hogy nagyobb figyelmet fordíthassunk a tartalom létrehozására és a vállalkozás fejlesztésére.

Dedikált tárhely

A dedikált tárhely a teljes szerver erőforrásait és a kiszolgálás speciális eszközeit is tartalmazza. Saját szoftvereket, saját operációs rendszerek telepítésére is alkalmas. Ennek a tárhelynek a kezelése speciális készségeket igényelhet. Akkor alkalmazható, ha nagy teljesítményre van szükségünk és nagyobb forgalomra számítunk a webhelyünkön.

Felhő tárhely

A felhőben üzemeltetett webhelyek nem korlátozódnak egyetlen kiszolgálóra és annak erőforrásaira. Attól függően, hogy mekkora a forgalmuk dinamikusan zsugorodhatnak vagy növekedhetnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr5117815123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása