Információs Technológia

IT BLOG

A kiberbiztonság fontos kérdés!

2022. augusztus 30. 13:22 - RottenBiller

hacker-2371490_1280.jpg

Az adatvédelem rendkívül fontos kérdés. Ahogyan a hétköznapi életben is szeretnénk olyan közbiztonságot magunk körül, hogy amíg végig megyünk az utcán, ne vegyék ki táskánbból a pénztárcánkat. Ne lökjenek fel minket és rabolják el a táskánkat, ne találkozzunk olyan helyzetekkel, hogy fenyegetnek minket, hogy ha nem adjuk át az értékeinket, akkor megsebesítenek minket, ugyanúgy ezt a biztonságot a digitális térben is elvárjuk. 

Az adatvédelem, az adatbiztonságé s a kiberbiztonság tehát egy nagyon fontos kérdés, olyan amelyen mindenképpen dolgozni kell. Figyelni kell rá. Különösen fontossá vált az elmúlt időszakban, az elmúlt években, amikor egy világméretű egészségügyi járvány, a COVID kizökketnett minket megszokott életmódunkból. Leparancsolta a repülőgépeket az égről és hazazavart minket. 

Hirtelen munkavállalók tömegeinek kellett átálnia az otthoni munkavégzésre. Az interneten történő adattovábbítás és az interneten történő munkavégzés méginkább része lett a mindennapoknak, amelyek a támgadók számára új lehetőségetket nyitott meg. 

 

Itt van egy rövid leírás arról, hogy már a légréses számítógépek sincsenek biztonságban. 

 

 code-707069_640.jpg

Igaz, hogy az adatvédelem területén a hétköznapi felhasználó jó esetben nem találkozik különleges esetekkel. A nagy vállalatok, az adatok összegyűjtését kereskedelmi céllal teszik, annak érdekében, hogy a lehető legrelevánsabb hirdetéseket tudják megjeleníteni a hétköznapi fogyasztó számára. 

Remélhetőleg a rossz indulatú támodásokat ugyanúgy, mint ahogyan az utcán, a digitális térben is sikerrel el lehet hárítani. Az elmúlt évek, évtizedek hordoz magában egyfajta paranoiát az adatvédelemmel kapcsolatban. Amely szintén nem megfelelő. 

Természetesen a megfelelő intézkedéseket és a megfelelő védelmi vonalat fel kell állítani az adatvédelem területén és koncentrálni kell erre a kérdésre, azonban nem szabad, hogy úgy gondoljuk, mi állunk a világ középpontjába és mindenki a mi adatainkat akarja megszerezni. 

Matrix  

Terminator

 

 

2001: Űrodüsszeia 

 

 

 

Nagyon sok film készült, amely a rossz indulatú mesterséges intelligenciát helyezi a központba. Ezek a sci-fi alkotások igazán izgalmasak és tartalmaznak egy olyan filozófiát, amelyen érdekes elgondolkodni, érdemes átgondolni és játszani velük. 

 

A hétköznapi számítógépfelhasználó azonban a legjobban teszi, hogy ha intézkedik azokról a védelmi intézkedésekről amelyek a legfontosabbak annak érdekében, hogy adatait megfelelő biztonságba helyezze és elkerülje azokat a támadásokat, amelyek kellemetlenségeket okozhatnak számára. 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr7717919623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása