Információs Technológia

IT BLOG

Webdesign trendek (3.rész)

2022. április 10. 10:05 - RottenBiller

Egyedi görgetés

webdesign-trendek-egyedi-gorgetes-1.jpg

Az általános ismeretek szerint a görgetés mindig felülről lefele történt. A technológia és a fejlődés hatására több vállalat egyéni görgetési lehetőségeket kezdett használni. A vízszintes görgetés segítségével az információkat kényelmesen megtekinthetjük telefonon vagy táblagépeken is. Katalógusokhoz, portfóloókhoz, online galériákhoz tökéletes megoldás a vízszintes görgetés.

SEO barát végtelen görgetés

A mobil trend nagy hatással lett a webes tartalmakra. A legfontosabb élmény a kattintásról a görgetésre történő áttérés. Az olyan tervezési koncepciók, mint a végtelen görgetés nagy népszerűségnek örvendenek a weboldal készítés során. A végtelen görgetés a látogatók számára lehetővé teszi, hogy új tartalmakat fedezzenek fel görgetéssel. Ha a felhasználó egy szakasz végére érkezik, automatikusan új szakasz jelenik meg. Az olyan közösségi hálózatok, mint a Facebook, Instagram, Reddit vagy a Quora már rég alkalmazzák ezt a módszert.

A weboldalkészítőknek 2022-ben gondoskodniuk kell arról, hogy weboldal készítés során alkalmazzák a végtelen görgetést, azonban ezt keresőoptimalizálás szempontjait figyelembe véve kell megvalósítaniuk, SEO barát módon.

A következő pontokat kell figyelembe venni:

Minden aloldal egyedi URL-címe
Az egymást átfedő tartalmat szigorúan el kell kerülni
A látogatóknak képesnek kell lenniük arra, hogy könnyen megtalálják a keresett információkat
A betöltési időnek észszerűnek kell lennie

webdesign-trendek-egyedi-gorgetes-2.jpg

Parallax

A parallax nem tartozik a legújabb webdesign trendek közé, határozottan az egyik legnépszerűbb. A modern weboldalak alapvető építőköve volt az elmúlt években. A parallax mélységérzetet hoz létre, ez a vizuális effektus elbűvöli a látogatót, így hosszabb ideig marad a weboldalon. A parallax görgetés kiváló funkció az interaktív történetmeséléssel párhuzamosan, ideális esetben olyan elemekkel kombinálva használható, amely arra késztetik a látogatót, hogy végrehajtson egy kívánt műveletet.

Vízszintes görgetés

A legújabb webdesign trendek közé tartozik a vízszintes görgetés. A tervezők ezt a trendet nem azért kezdték el használni, hogy kiemelkedjenek a tömegből, sokkal inkább azért, mert kényelmes. Mivel ez a fajta görgetés még nem közismert, sokan nem szoktak hozzá, a tervezők speciális gombokat adnak hozzá, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsabban navigáljanak a weboldalon. A vízszintes görgetést sokkal kényelmesebb navigációs lehetőségként tartják számon a webes tervezők, akik úgy gondolják, hogy az átlagos felhasználónak csak egy kis időre lesz szüksége ahhoz, hogy megszokja.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr1417802045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása