Információs Technológia

IT BLOG

Az egyik legnagyobb innovátor a számítástechnika területén

2022. augusztus 30. 13:06 - RottenBiller

Az Apple egy multinacionális technológiai nagyvállalat. A fogyasztók számára elektronikai cikkeket, szoftvereket és online szolgáltatásokat kínál. Központja az Egyesült Államokban, Kaliforniában található. Árbevételét tekintve a legnagyobb technológiai vállalat.

2021-ben 365,8 millió dollár árbevételt tudott magának a tech óriás. Piaci kapitalizációja alapján pedig a világ legnagyobb vállalata 2022. júniusától kezdődően. Továbbá a negyedik legnagyobb személyi számítógép szállító, az eladások alapján és a második legnagyobb mobiltelefon gyártó.

Amikor az Apple-re gondolunk akkor Steve Jobs jut eszünkre, aki társalapítója és vezérigazgatója volt az Apple-nek. Steve Jobs széles körben ismert, mint az 1970-es és az 1980-as évek személyi számítógép forradalmak nagy alakja.

1985-ben kiszorult az Apple vállalatból, az akkori vezérigazgató John Sculley-vel vívott hatalmi harc miatt. Ugyanebben az évben megalapította a NeXt-et amely a felsőoktatás és az üzleti élet számára gyártott volna számítógépeket.

1997-ben vezérigazgatóként visszatért az Apple vállalathoz. Ő volt a felelős azért, hogy a csőd szélére került céget felélessze. Egy olyan termékcsaládot dolgozott ki, amelynek nagyobb kulturális hasznai voltak. Az iPad, az iPhone, az iTunes, az iMac olyan termékek, amelyek meghatározták a cég új termékcsaládját. Nagyon fiatalon, 56 évesen hunyt el 2011. október 5-én.

 

Az iPhone bemutatója

 

 

 

Tudod mi lett volna a Safari böngésző neve?  

 

 

Steve Jobs életéről szóló film előzetese

 

 

 

 

Avatási beszéde a Stanford Egyetemen

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr717919619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása