Információs Technológia

IT BLOG

Végre! A Világháló atyja rendbetette a Web3-at!

2022. november 17. 12:06 - RottenBiller

Szerinte el kell felejteni a Web3-at, amikor a web jövőjéről gondolkodunk!

fiber-gf4e5ea376_1280.jpg

A World Wide Web technológia kidolgozója, a világháló atyja Tim Berners-Lee a liszaboni Web Summit rendezvényen szólalt fel. Úgy gondolja, hogy a Web3 néven ismert koncepciót figyelmen kívül kell hagynunk akkor amikor a web megújításáról beszélünk.

 

A Web3 körüli hírverések az internetes blokkláncok, a kriptovaluták és az NFT-kre épülnek. Berners-Lee egyáltalán nem biztos abban, hogy a legtöbb ember érti, hogy valójában mit jelent az olyan nagyon sokat használt Web 3 kifejezés.

 

A CNBC beszámolót készített a világháló atyjának is tartott Berners-Lee beszédről, amelyben felhívta a figyelmet arra, hogy a Web3-nak semmi köze nincsen a Web 3.0-hoz, a szemantikus web koncepciójához.

 

Tim Berners-Lee a blokkláncokra épített Web3 eszközök összevisszaságának a figyelmen kívül hagyását tanácsolja. A Web3-nak vannak elkötelezett támogatói, azonban nagyon sokan nem tartoznak közéjük. Elon Musk például az elmúlt évben arról nyilatkozott, hogy a Web3 kifejezést sokkal inkább csak egy marketing kifejezésnek tartja, mint valóságos dolognak.

 

social-media-gab8f9d26b_1280.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr4517981046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása