Információs Technológia

IT BLOG

SEO TRENDEK 2022 (7.rész)

2022. április 02. 08:56 - RottenBiller

A tartalom a király

seo-trendek-2022-tartalom-a-kiraly-01.jpg

A keresőoptimalizálás során a legfontosabb cél, amely 2022-ben is folytatódik, hogy felhasználó-központú tartalmakat hozzunk létre és tegyünk közzé weboldalunkon. Ez egy rendkívül kritikus pont abban, hogy jó helyezést érjünk el a keresőkben. A fekete kalapos SEO technikákat használó webhelyeket a keresők büntetni fogják és elveszítik pozícióikat. Ahhoz, hogy olyan témákról írjunk, amelyek érdeklik az embereket intelligens kulcsszókutatást kell végezni, meg kell vizsgálni a versenytársak tartalmait, majd beszállni a versenybe és jobb tartalmat létrehozni.

A SEO lényege az, hogy az ön webhelye releváns legyen egy adott kulcsszót kereső felhasználó számára és értékes tartalmakat biztosítson nekik. Így lesz méltó a keresési eredmények elején történő szereplésre. A SEO trendek folyamatosan változnak, de az értékes tartalom örök. Időnként bizony fárasztó és nyomasztó lépést tartani az új SEO trendekkel, de nem tenne jót, a vállalkozásunknak, ha figyelmen kívül hagynánk őket.

A tartalom a király

Az oldalon töltött idő fontos elem az algoritmusok számára. Az írásod hossza szerepet játszik abban, hogy a felhasználó mennyi időt tölt a webhelyeden. A 800 szavas blogcikkeknek mondjunk búcsút és 2022-ben a 3000 szavas, hosszú cikkeket helyezzük előtérbe. A 3000 szó soknak tűnik, de a tanulmányok szerint a hosszabb tartalom uralja a keresési rangsorok első oldalát.

seo-trendek-2022-tartalom-a-kiraly-02.jpg

A keresők nem a szavakat számolják. A jelentősége a hosszú cikknek abban az időben van, amit a felhasználók az oldaladon töltenek.

Hosszú és minőségi tartalom

2022-ben a SEO trendek között szerepel a hosszú tartalom. A hosszú tartalom, ha vonzó és jó minőségű nagyobb forgalmat generál. A tartalom létrehozásakor az átfogó, releváns, hosszú és minőségi tulajdonságokra kell összpontosítani. Soha nem szabad elfelejteni azonban azt, hogy az írásunkat nem a keresőmotorok számára, hanem a felhasználónak írjuk, be kell vonnia az olvasót az írásunknak, értéket kell számára biztosítani.

GYAKORLATI SEO

 seo-trendek-2022-tartalom-a-kiraly-03.jpg

1.

Válasszunk örökzöld témákat és dolgozzuk fel őket hosszú cikkekben.

2.

Osszuk fel szakaszokra az írásunkat alcímek használatával, ezáltal a cikkünknek szerkezete lesz.

3.

A H1-H2-H3 címkék használata a keresőmotorok számára megkönnyítik a cikk indexelését.

 

Frissített meglévő tartalom

Minden weboldal tulajdonos és marketing szakember SEO tartalmakat készít. Az új tartalmak közzététele továbbra is a keresőoptimalizálás középpontjában marad, de fontos elem lesz 2022-ben a meglévő tartalmak frissítése is. Ez azért is fontos, mert a meglévő tartalom, a két vagy több évvel ezelőtt közzétettek frissítése után, mintha újjáéledne a rangsorban.

Egy nagyon fontos elem a SEO trendek listáján az meglévő tartalmak frissítése. Minden weboldal tulajdonosnak és SEO szakembernek értékelnie kell a meglévő tartalmainak aktualitását. További részletek vagy hosszabb másolatok létrehozása fontos elem lehet a sikeres keresőoptimalizálásban. A cél, hogy magasabb rangúak legyenek a tartalmaid és megnyerjék a versenyt.

 seo-trendek-2022-tartalom-a-kiraly-04.jpg

GYAKORLATI SEO

 

1.

Tekintsd át a meglévő cikkeidet. Milyen módon tudod aktualizálni őket? Milyen további elemeket tudsz hozzáadni? Hogyan tudsz hosszú cikket készíteni a meglévő tartalmaidból?

2.

Ha több évvel ezelőtt fektettél be SEO tartalomba, mindenképpen add hozzá a SEO tervedhez a tartalomfrissítést.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr6117795667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása