Információs Technológia

IT BLOG

Digitális marketing trendek 2023

2022. szeptember 27. 12:50 - RottenBiller

Személyre szabott tartalom

concept-g76f882404_1280.jpg

 

 

Digitális marketing trendek 2023

Személyre szabott tartalom

 

 

A szakértők szerint a 2023-as digitális marketing trendek között egyre inkább nagyobb szerepet tölt be a személyre szabott tartalom. A keresőoptimalizálás területén a tartalom a király. A legnagyobb keresőrendszerek a felhasználóik számára minőségi tartalmakat szeretnének megjeleníteni. 

A minőségi tartalmak előállításával tehát növelhetjük az esélyét annak, hogy weboldalunk jó pozícióban szerepeljen a különböző keresőmotorok találati oldalain. 

Ha sikerül megvalósítani azt, hogy a weboldalunk első oldalon, illetve első pozícióban szerepeljen a keresőrendszerekben, akkor weboldalunkat olyan látogatók fogják megtalálni, akik keresik azt az adott terméket vagy szolgáltatást, amelyre a weboldalunkat felépítettük. 

 

Mit jelent a személyre szabott tartalom? 

 

 

Ennek köszönhetően a keresőoptimalizálás kulcsfontosságú szerepet tölt be a weboldal tulajdonos marketing stratégiájában. A keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme pedig a tartalommarketing. 

 

A különböző trendek közül amelyek a tartalommarketing szempontjából fontosak, a személyre szabott tartalom lehet egy olyan modell, amely az elkövetkező években kiemelkedő szerephez jut. 

 

A személyre szabott tartalom alkalmazásával nagy mértkben növelhetjük az oldalon eltöltött időt, továbbá növelhetjük a valószínűségét a felhasználó cselekvésének. Egy felmérés szerint a tartalom személyre szabása csökkenti a beszérzési költségeket, növeli a bevételeket és a marketingköltségek hatékonyságát. 

 

Mit jelent a személyre szabott tartalom? 

 

 

Ahhoz, hogy képesek legyünk arra, hogy tartalmainkat személyre szabjuk, információkkal, adatokkal kell rendelkeznünk a felhasználóról. Ennek köszönhetően fontos, hogy megfelelő adatvédelmi rendszerrel rendelkezzünk, amely védi a felhasználók adatait. 

Tekintettel arra, hogy különböző felmérések alapján megállapítást nyert, hogy az internet felhasználók nagyon nagy százaléka abban az esetben elkötelezettebb lesz, hogy ha szeméylre szabott tartalmakkal találkozik, illetve a vásárlás esélyét nagy mértékben megnöveli, hogy ha személyre szabott ajánlatot tudunk a látogatóknak biztosítani, a szakemberek úgy vélik, hogy a jövőben, a 2023-as év folyamán egyre nagyobb szerephez jut a személyre szabott tartalom. 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr2517941146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása