Információs Technológia

IT BLOG

Webdesign trendek (9.rész)

2022. április 17. 07:25 - RottenBiller

Túlméretezett tipográfia

Nagy és figyelem felkeltő címek

Túlméretezett tipográfia

 

A felhasználóknak egyre kevesebb idejük van arra, hogy a webhelyeken töltsék az idejüket. A webdesign alkalmazkodik a felhasználókhoz és merészen nagy címeket használ. Gyors üzenetküldési lehetőségeket épít be, hogy megragadja a felhasználók figyelmét és csökkentse a konverzió idejét.

informacios-technologia-webdesign-trend-tulmeretezett-02.jpg

A nagyobb címsorokat, kisebb szövegrésszel párosítják, hogy ha több információra van szüksége a felhasználónak, ez hasonlít a minimalista megközelítéshez. A szokatlanul nagy méretű címsorok alkalmazása egy rendkívül merész trend a webdesignban. Egy bizonyos méretnél nagyobb betű már inkább grafikus elemnek, mint feliratnak nevezhető.

informacios-technologia-webdesign-trend-tulmeretezett-03.jpg

A túlméretezett tipográfia egy sokoldalú technika, amely számos különböző stílusnak megfelelhet, köztük a minimalizmusnak is. A megvalósítása során a szöveg elfedheti a kép egy részét, aminek következtében a néző kíváncsi lesz. A trend rajongói szerint minél nagyobb és merészebb annál jobb, örülnek annak, hogy egyre több webhely alkalmaz nagy méretű címeket és a webdesign trendek 2022 között megjelennek a nagy méretű törzsszövegek is.

informacios-technologia-webdesign-trend-tulmeretezett-01.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr6417809777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása