Információs Technológia

IT BLOG

A Microsoft kiberfenyegetés-elemző céget vásárol

2022. június 15. 11:36 - RottenBiller

A Microsoft felvásárolja a Miburo-t

weboldalkeszites-celkozonseg-azonositasa-01.jpg

A Microsoft kiberfenyegetés-elemző céget vásárol

cyber-security-2.jpg

A Microsoft felvásárolja a Miburo-t. A Miburo külföldi információs műveletek észlelésére és az azokra történő reagálásokra szakosodott. Június 14-én nyilvánosan is bejelentette a kék óriás a műveletet, de a vételárat nem hozza nyilvánosságra.

A Miburo székhelye New Yorkban található, a LinkedIn profilja szerint a vállalat a közösségi média vizsgálatára és a dezinformáció elleni küzdelemre specializálódott.

cyber-security-3.jpg

A Miburo vállalat és az alapítója Clint Watts a Microsoft Ügyfélbiztonsági és Bizalmi szervezetek részévé válik. A Microsoft Fenyegetésintelligencia-központjával, a fenyegetés-környezetelemzési csapatával és a vállalat más tagjaival együttműködve segít a Microsoftnak a fenyegetésészlelési és -elemzési képességeinek bővítésében.

Pontosabban, egy blogbejegyzés szerint, amely bejelentette, hogy Tom Burt, az ügyfélbiztonságért és -bizalomért felelős vállalati alelnök felvásárolja, a Miburo "rávilágít arra is, hogy a külföldi szereplők hogyan használják az információs műveleteket más kibertámadásokkal együtt céljaik elérése érdekében".

 pexels-jorge-jesus-614117.jpg

Burt elmondta, hogy Miburo a külföldi információs műveletek azonosításának vezető szakértője, és kutatócsoportjai 16 nyelven képesek felismerni és tulajdonítani a rosszindulatú és szélsőséges befolyásolási kampányokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr4717858647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása