Információs Technológia

IT BLOG

Új korszakba lépünk a kvantumszámítógépekkel?

2022. augusztus 29. 12:19 - RottenBiller

quantum-physics-4550602_1280.jpg

A kvantumszámítástechnika a kvantummechanika jelenségeit, a szuperpozíciót, az interferenciát, az összefonódást használják fel. A kvantumszámítógép egy olyan számítógép, amelyik kvantumszámítást végez. A jelenlegi kvantumszámítógépek még túl kicsik ahhoz, hogy a gyakorlati feladatok elvégzésére is használjuk őket, a jövőben egyre inkább megváltozhat a helyzet.

A fizikai kvantumszámítógépek építésére irányuló erőfeszítések a transzmotorok, az ioncsapdák és a kíváló qubitek létrehozására összpontosulnak. Bármilyen számítási problémát, amelyet egy klasszikus, ma ismert számítógép megoldhat, kvantumszámítógéppel is megoldható. A különbség az, hogy a kvantumszámítógép hihetetlen módon felgyorsulva teszi mindezt.

Kvantum fölénynek nevezik azt a jelenséget, hogy a kvantumszámítógépek képesek megoldani bizonyos problémákat, olyanokat, amelyeket egyetlen klasszikus számítógép sem tud megoldani belátható idő alatt.

 

 

 

 

 

 

Az IBM azt tervezi, hogy olyan kvantumszámítógépet készít, amely 2025-re kereskedelmi forgalomba kerülhet. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr5117918781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása