Információs Technológia

IT BLOG

Az Európai Unió közös töltőportot akar

2022. június 09. 10:27 - RottenBiller

Rossz hír az Apple-nek: 2024-től egyetlen töltőt használhatunk a mobiltelefonokhoz, táblagépekhez, kamerákhoz.

pexels-chelsey-horne-4590395.jpg

Az Európai Unió közös töltőportot akar

 

Az Apple és az iPhone fejlesztőcsapata számára rossz hír, hogy 2024-től kezdődően az USB Type-C lesz az Európai Unió összes mobiltelefonjának , táblagépének és kamerájának közös töltőportja. Az EU sajtóközleménye szerint a jogszabály része annak az uniós erőfeszítésnek, hogy fenntarthatóbbá tegyék a termékeket az EU-ban, csökkentsék az elektronikus hulladékot és a fogyasztók életét könnyebbé tegyék.

"Ma valósággá tettük a közös töltőt Európában. Az európai fogyasztókat sokáig frusztrálta, hogy minden új eszközzel több töltő is felgyülemlett. Most már egyetlen töltőt használhatnak az összes hordozható elektronikájukhoz."

pexels-steve-johnson-1028674.jpg

"Büszkék vagyunk arra, hogy az okostelefonok, táblagépek, digitális fényképezőgépek, fejhallgatók és fejhallgatók, kézi videojáték-konzolok és hordozható hangszórók mellett laptopok, e-olvasók, fülhallgatók, billentyűzetek, számítógépes egerek és hordozható navigációs eszközök is szerepelnek."

"Olyan rendelkezéseket is hozzáadtunk, amelyek szerint a vezeték nélküli töltés a töltési technológia következő fejlesztése." - mondta Alex Agius Saliba máltai politikus, uniós parlamenti képviselő.

pexels-markus-winkler-4097206.jpg

Az EU szerint az új kötelezettség következtében a fogyasztók összesen 250 millió eurót takarítanak majd meg, a töltők szükségtelen vásárlásainak elhagyásával. A fel nem használt töltők becslések szerint évente 11 000 tonna e-hulladékot tesznek ki.

"Az új szabályok értelmében a fogyasztóknak többé nem lesz szükségük más töltőeszközre és kábelre minden alkalommal, amikor új eszközt vásárolnak, és egyetlen töltőt használhatnak az összes kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközükhöz. A laptopokat is hozzá kell igazítani a követelményekhez a hatálybalépést követő 40 hónapig." – közölte az EU.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr317852319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása