Információs Technológia

IT BLOG

Itt az USB következő generációja!

2022. szeptember 02. 12:14 - RottenBiller

 

Az USB egy ipari szabvány. Az Univerzális Soros Busz rövidítése. A számítógépek, perifériák és egyéb számítógépek közötti csatlakozásához, kommunikációjához és áramellátáshoz szükséges kábelek, csatlakozók és protokollok specifikációját jelenti.

Széles skálája létezik az USB hardvereknek. Több tucat csatlakozó típus létezik. Első alkalommal 1996-ban adták ki az USB szabványokat. Az USB-nek négy generációja létezik, jelenleg az USB4 a legmodernebb, amely 2019. augusztus 29-én került bemutatásra. Az USB4 meghatározza azt a módszert, amellyel nagy sebességű kapcsolatot lehet megosztani több végberendezéssel.

Visszafelé kompatibilis az USB 3.2 és az USB 2.0 specifikációkkal.2022. szeptember 1-jén jelentették be az USB4 2.0 technológiát. usb.jpg

(a kép illusztráció)

Szólj hozzá!
Címkék: USB USB4 USB4 2.0

A bejegyzés trackback címe:

https://informacios-technologia.blog.hu/api/trackback/id/tr8117922293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása