Információs Technológia

IT BLOG

Mi a Doomscrolling?

2022. november 18. 13:24 - RottenBiller

El kell kerülni a Doomscrollingot, mert káros lehet a fizikai és mentális egészségünkre

pexels-daniel-reche-1556716.jpg

 

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan növelhetjük a felhasználói élményt?

2022. szeptember 13. 12:30 - RottenBiller

felhasznaloi-elmeny.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Az egyik legnagyobb innovátor a számítástechnika területén

2022. augusztus 30. 13:06 - RottenBiller

Az Apple egy multinacionális technológiai nagyvállalat. A fogyasztók számára elektronikai cikkeket, szoftvereket és online szolgáltatásokat kínál. Központja az Egyesült Államokban, Kaliforniában található. Árbevételét tekintve a legnagyobb technológiai vállalat.

2021-ben 365,8 millió dollár árbevételt tudott magának a tech óriás. Piaci kapitalizációja alapján pedig a világ legnagyobb vállalata 2022. júniusától kezdődően. Továbbá a negyedik legnagyobb személyi számítógép szállító, az eladások alapján és a második legnagyobb mobiltelefon gyártó.

Amikor az Apple-re gondolunk akkor Steve Jobs jut eszünkre, aki társalapítója és vezérigazgatója volt az Apple-nek. Steve Jobs széles körben ismert, mint az 1970-es és az 1980-as évek személyi számítógép forradalmak nagy alakja.

1985-ben kiszorult az Apple vállalatból, az akkori vezérigazgató John Sculley-vel vívott hatalmi harc miatt. Ugyanebben az évben megalapította a NeXt-et amely a felsőoktatás és az üzleti élet számára gyártott volna számítógépeket.

1997-ben vezérigazgatóként visszatért az Apple vállalathoz. Ő volt a felelős azért, hogy a csőd szélére került céget felélessze. Egy olyan termékcsaládot dolgozott ki, amelynek nagyobb kulturális hasznai voltak. Az iPad, az iPhone, az iTunes, az iMac olyan termékek, amelyek meghatározták a cég új termékcsaládját. Nagyon fiatalon, 56 évesen hunyt el 2011. október 5-én.

 

Az iPhone bemutatója

 

 

 

Tudod mi lett volna a Safari böngésző neve?  

 

 

Steve Jobs életéről szóló film előzetese

 

 

 

 

Avatási beszéde a Stanford Egyetemen

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Új korszakba lépünk a kvantumszámítógépekkel?

2022. augusztus 29. 12:19 - RottenBiller

quantum-physics-4550602_1280.jpg

A kvantumszámítástechnika a kvantummechanika jelenségeit, a szuperpozíciót, az interferenciát, az összefonódást használják fel. A kvantumszámítógép egy olyan számítógép, amelyik kvantumszámítást végez. A jelenlegi kvantumszámítógépek még túl kicsik ahhoz, hogy a gyakorlati feladatok elvégzésére is használjuk őket, a jövőben egyre inkább megváltozhat a helyzet.

A fizikai kvantumszámítógépek építésére irányuló erőfeszítések a transzmotorok, az ioncsapdák és a kíváló qubitek létrehozására összpontosulnak. Bármilyen számítási problémát, amelyet egy klasszikus, ma ismert számítógép megoldhat, kvantumszámítógéppel is megoldható. A különbség az, hogy a kvantumszámítógép hihetetlen módon felgyorsulva teszi mindezt.

Kvantum fölénynek nevezik azt a jelenséget, hogy a kvantumszámítógépek képesek megoldani bizonyos problémákat, olyanokat, amelyeket egyetlen klasszikus számítógép sem tud megoldani belátható idő alatt.

 

 

 

 

 

 

Az IBM azt tervezi, hogy olyan kvantumszámítógépet készít, amely 2025-re kereskedelmi forgalomba kerülhet. 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása